Produse si servicii

Vanzare masa lemnoasa pe picior

DSC00677Regia Publica Locala Ocolul Silvic Talmaciu R.A vinde masa lemnoasa pe picior catre agenti economici atestati pentru exploatare forestiera. Vanzarea masei lemnoase pe picior se face prin licitatie/negociere conform legislatiei in vigoare. Pentru admiterea la licitatie agentii economici trebuie sa prezinte documentele solicitate conform  legislatiei in vigoare si dovada utilizarii unui sistem „Due Diligence” implementat conform Regulamentului European 995/2010.

 

 

 

 


Vanzare masa lemnoasa fasonata

piciorRegia Publica Locala Ocolul Silvic Talmaciu R.A vinde masa lemnoasa fasonata la drum auto si din depozit, pentru agenti economici prin procedura de licitatie /negociere conform legislatiei in vigoare, cat si pentru persoane fizice in baza cererilor aprobate de conducerea unitatii. Pentru persoane fizice se valorifica atat lemn pentru foc din specii de foioase si rasinoase, pentru incalzirea locuintelor cat si lemn pentru constructie.


Productia de puieti forestieri

Pentru asigurarea permanenţei pădurii, o activitate importantă a ocolului silvic o reprezintă producţia de puieţi forestieri în scopul completării regenerării naturale, realizării lucrărilor de reîmpădurire cât şi pentru comercializare.

Sămânţa necesară obţinerii puieţilor de molid, pin silvestru şi paltin de munte se recoltează din cele 3 rezervaţii proprii de sămânţă incluse în Catalogul naţional în suprafaţa totală de 70,5 ha.

În cadrul ocolului sunt produşi atât puieţi de foioase cât şi de răşinoase în cele 7 pepiniere cantonale amplasate altitudinal în mod corespunzător condiţiilor ce se impun pentru specia din cultură şi care însumează o suprafaţă totală de 60,2 ari.-

Producţia de puieţi de răşinoase începe în cele trei solarii silvice, în suprafaţa totală de 3,4 ari, unde se obţin puieţi de un an de molid, pin silvestru respectiv larice si puieti de brad in varsta de 2 ani.- Ulterior aceştia se repică în pepiniere unde sunt atent îngrijiţi timp de doi ani înainte de a fi plantaţi.

Puieţii de foioase – paltin de munte, gorun – se obţin prin semănare în pepinieră unde se menţin în cultură unul, maxim doi ani asigurându-se lucrările de întreţinere corespunzătoare dezvoltării lor normale până la momentul plantării în fond forestier.

Atât solariile cât şi majoritatea pepinierelor sunt dotate cu sisteme de udare a culturilor.-

Datorită producţiei în exces de puieţi faţă de necesarul propriu, ocolul comercializează parte din puieţii produşi în scop forestier.


Fructe de padure si ciuperci

fructePentu o valorificare eficienta a produselor accesorii ale paduri RPL Ocolul Silvic Talmaciu R.A. concesioneaza dreptul de recoltare a fructelor de padure (afine, zmeura) si a ciupercilor comestibile din flora spontana (hribi, galbiori) catre persoane juridice interesate. Modul de atribuire a dreptului de recoltare este prin licitatie publica.

De asemenea valorifica arbori ornamentali si cetina de rasinoase.


Prestari servicii

RPL Ocolul Silvic Talmaciu RA realizeaza servicii de punere in valoare masa lemnoasa in vegetatia forestiera din afara fondului forestier pentru persoane fizice si juridice de pe raza de competanta a regiei.

Publicat in data : 23 septembrie 2014 - Ultima actualizare : 11 decembrie 2020